Opladen E-scooter

Opladen E-scooter

Het opladen van een E-scooter is heel eenvoudig. Een normale stekkerdoos is al geschikt. Oplaadpunten zijn handig, maar niet nodig. Je kan je accu meenemen en overal opladen. Mocht je toch onderweg zijn, kan je ook opladen bij fiets oplaadpunten. De ANWB heeft dit heel mooi in kaart gebracht.

Voor fietsen zijn de fietspaden en autoluwe wegen in een regio zijn in kaart gebracht en vormen samen een netwerk. Als twee of meer paden elkaar kruisen heb je een knooppunt met een nummer. Bij ieder knooppunt staat een informatiekaart van het gebied, waarop alle knooppunten en de afstand tussen de knooppunten te zien is. Onderweg geven bordjes aan wat de route naar de aansluitende knooppunten is. Bijvoorbeeld: linksaf naar nummer 29, rechtdoor naar 15, rechtsaf naar 31.

Omdat je van knooppunt naar knooppunt fietst, is je routebeschrijving slechts een opsomming van alle knooppuntnummers. Plak een briefje op je fietsstuur, gebruik een handige bikepointer of fiets de route met de ANWB Eropuit app. Zo is de code 38-34-35-30-29-33-37-41-42-69-38 goed voor vijftien kilometer fietsplezier rond Ootmarsum, om maar een voorbeeld te noemen.