F.A.Q.

Frequently Asked Questions

Aangezien E-scooters nieuw zijn, kunnen wij ons voorstellen dat je – zelfs na het bestuderen van deze site – met vragen blijft zitten. Kijk of hier je vraag bij staat. Zo niet, voel je vrij om ons te bellen of te bezoeken. Je kunt dan een proefrit maken en tevens je vragen ter plekke stellen. Het geeft een beter beeld van deze duurzaame, stille en praktische E-scooters.

Fietspaden en autoluwe wegen in een regio zijn in kaart gebracht en vormen samen een netwerk. Als twee of meer paden elkaar kruisen heb je een knooppunt met een nummer. Bij ieder knooppunt staat een informatiekaart van het gebied, waarop alle knooppunten en de afstand tussen de knooppunten te zien is. Onderweg geven bordjes aan wat de route naar de aansluitende knooppunten is. Bijvoorbeeld: linksaf naar nummer 29, rechtdoor naar 15, rechtsaf naar 31.

Omdat je van knooppunt naar knooppunt fietst, is je routebeschrijving slechts een opsomming van alle knooppuntnummers. Plak een briefje op je fietsstuur, gebruik een handige bikepointer of fiets de route met de ANWB Eropuit app. Zo is de code 38-34-35-30-29-33-37-41-42-69-38 goed voor vijftien kilometer fietsplezier rond Ootmarsum, om maar een voorbeeld te noemen.Aan de voor- en achterzijde van de Segway eScooters zitten opvallende LED-strips die zorgen voor helder licht. Hierdoor ben je zichtbaar voor medeweggebruikers.

De energiezuinige smart LED Matrix  koplampen met volledig horizontaal display produceren een  brede lichtbundel van 128 graden en 30  meter  lichtbereik voor een veilig verlichte weg. Deze lichtbundels zorgen er ook voor dat je zelf voldoende kunt zien, ook al rijd je in het donker.

Met de  verlichting altijd aan, word je in alle  lichtomstandigheden, dag en nacht door anderen gezien.

Een E-scooter is snel, maar ook stil. Je hoort een E-scooter niet, zoals een gewone scooter. Het is dus zeker in het begin van belang dat je zelf goed oplet in het verkeer, dat mede weggebruikers je zien aankomen. Dit kan even wennen zijn. Ook voor jezelf.

Om de andere weggebruiker op jouw aanwezigheid attent te maken, kun je altijd ook je claxon gebruiken.

Het is dus niet veilig om een koptelefoon op te zetten of je telefoon te gebruiken tijdens het rijden. Ook niet voor muziek. Zorg er voor dat je goed zichtbaar bent en dat men jou opmerkt. Blijf zelf alert.

Voor een scooter is het nodig om een stevig slot te kopen. Sommige fietssloten zijn hier geschikt voor maar niet allemaal. Let dus op bij het kopen van een slot dat deze van goede kwaliteit is en ook geschikt wordt gevonden voor een scooter/brommer.

Een keurmerk kan hierin de doorslag geven. Bijvoorbeeld ART-3. Verschillende merken voldoen hier aan, bijvoorbeeld: ABUS of Opal. Dit zijn kettingsloten met een nylon beschermhoes.

De lengte is ook iets om rekening mee te houden. Voor deze scooters is een lengte van minimaal 1 meter (100 cm) het minimum.

In de scooter kan je… kg aan bagage makkelijk meenemen onder de zitting.

Mocht je vaak meer mee willen nemen, dan kan je altijd een extra bagagekoffer aanschaffen. Deze geeft ruimte aan 25 liter extra bagage.

Elk model heeft een eigen spectrum aan kleuren beschikbaar. Wil je weten welke kleuren beschikbaar zijn, kijk dan even in onderstaande tabel.

Segway E110S Segway E125S Segway B110S
Zitting kleur Zwart Bruin
Zwart X X X
Blauw X X
Rood X X
Wit X X X
Donkergrijs X
Geel X
Oranje X